Layers drift to +X axis with increasing Z height

This is for general discussions. Also FAQ can be found here.

Moderator: speedake95

Post Reply
johnandreid
Posts: 2
Joined: Mon Dec 15, 2014 8:26 pm

Layers drift to +X axis with increasing Z height

Post by johnandreid »

What's up people,
I have an unusual problem.

My prints are showing a tendency to drift to the positive X axis while printing.

I have reinstalled single extrusion firmware (Repetier 0.91). Reinstalled repetier and slicer packs from felix directory. (should not be a potential cause)

The problem seems to occur after about 1 cm of height. The three objects being printed are the tweezer bracket... They are all sloped to the positive X direction. One from my previous prints is shown as a reference.

My bed is level, (the first 1 cm is flat). Aside from glass on the bed, no other modifications to the 3.0 have been made. This printer has been a champ and I've had many great prints.

IR thermometer says stepper motors are around 38 deg C...

Anybody ever seen this before? Appreciate any and all help!

-John
Attachments
Layer drift
Layer drift

frankjoke
Posts: 150
Joined: Sat Dec 28, 2013 6:07 pm

Post by frankjoke »

Seems you loose steps. Can be that the cable to the stepper is broken and sometimes on fast moves misses some steps.

johnandreid
Posts: 2
Joined: Mon Dec 15, 2014 8:26 pm

Post by johnandreid »

Okay, so I figured it out.

Loose Timing Belt... :lol:

Go figure. Back up and running like a champ again.

#blessed haha

Post Reply