"def" on LCD screen and no thread feed

This is for general discussions. Also FAQ can be found here.

Moderator: speedake95

Post Reply
Boris
Posts: 45
Joined: Thu Jan 15, 2015 11:59 pm
Location: Moscow
Contact:

"def" on LCD screen and no thread feed

Post by Boris »

Hi there.
When I print from my SD Card very first print is fine but second is always fail.

That's simple - in one minute during second print just after first, every parameter on printer LCD changes to "def" - I mean temp, real/desired, and so on.
But printer is running with no thread feed.

May be someone has same problem and know how to fix it without turn power off for a second between prints.

Have this situation two times.
That's not vital for me just bug reporting.

Felix 3.0 dual
Felix 3.0 x2 extruders

IvanDW
Posts: 1
Joined: Sun Jun 29, 2014 4:32 pm

Post by IvanDW »

Hi Boris,

Have had this def-message several times. Most likely this has got something to do with the termistor(s).

You might first want to check if the wiring is connected properly. Some loose connection will trigger this error message.

If that is out of the picture and the problem persists, I would advise you to replace the termistor. Recently I've bought a few as spare and nowadays they equippe them with a connector. I presume the termistors are to be replaced on a regular basis with the current hot-end design.

Good luck,
Ivan.

Boris
Posts: 45
Joined: Thu Jan 15, 2015 11:59 pm
Location: Moscow
Contact:

Post by Boris »

Oh... got "def" again at almost end of printing.
How it possible for new device bought 1 month ago and just 40 hours of printing :(
Felix 3.0 x2 extruders

Post Reply