why hotend and printbed lose connection?

Discussions about firmware/slicing software, tweaks and settings
Post Reply
artohautala
Posts: 13
Joined: Sat May 17, 2014 3:19 pm

why hotend and printbed lose connection?

Post by artohautala »

Well ,
I have difficulties... my felix 3.0 printer loose communication about 1 minute or 5 minutes or so
after starting print...
connect button is still green and z,x and y axis works but suddenly hotend and printbed start to go
cooler and there is no more filament going out of course...

I'm using dell laptop and com1 usb connect
what are the best settings for communication ?
Yesterday I printed 2 hours and then it falled but today nothing seems to work ...

please help me !
best regards
-arto-

Boris
Posts: 45
Joined: Thu Jan 15, 2015 11:59 pm
Location: Moscow
Contact:

Post by Boris »

I'm not sure for 100% but it seems you got a famous problem described here:
http://forum.felixprinters.com/viewtopic.php?f=7&t=1093

Quick answers is - you should back to 0.91 firmware. It helps everyone.
Felix 3.0 x2 extruders

artohautala
Posts: 13
Joined: Sat May 17, 2014 3:19 pm

Post by artohautala »

Hello,
thanks Boris ... for advice ... I'll try that 0.91 firmware ... seems to me that it prints about one hour
and then it falls ...

Now I'm printing ABS filament hotend 225 degs and printbed 80 now it last half hour
I have glass plate 2 mm thick and I'm using glue stick ... this seems to work ...

many thanks for hint about firmware ...

all thge best

-arto-

artohautala
Posts: 13
Joined: Sat May 17, 2014 3:19 pm

Post by artohautala »

0.91 firmware did not help...
after about 1 hour it falled down..
my temperatures where 80/225 for ABS filament ...
any other ideas to solve problem ?

-arto-

Boris wrote:I'm not sure for 100% but it seems you got a famous problem described here:
http://forum.felixprinters.com/viewtopic.php?f=7&t=1093

Quick answers is - you should back to 0.91 firmware. It helps everyone.

satoer
Posts: 436
Joined: Mon Oct 01, 2012 8:00 pm
Location: Netherlands

Post by satoer »

Try a different USB cable. I've had problems like this and resolved with a simple usb cable without ferrite cores.
My Felix 1.5 printed designs on Thingiverse
E3D V6 Hot end upgrade for your Felix
Tweezer bracket for your Felix
Led bar upgrade for your Felix

Post Reply