close to the first test

Post Reply
gobi
Posts: 52
Joined: Sun Sep 09, 2012 1:05 pm
Location: Hungary

close to the first test

Post by gobi »

hi everyone!

i'm back with the machine assembled and up and running. the power supply works fine, so that part is done.
i'm close to my first test but the way things are: the y axis works perfectly. the z axis moves but up to a certain point only and the x is not moving at all. i hear the motor trying to move but nothing happens. the distance between the tray and the hot-end is about 10 milimetres and it's far too much.

all the slicer and movement controls are working, the heating is up and running, but i cant configure the machine until every axis is in place. plus the repetier on the first start said 'the splitter distance must be greater than 0' - what shall i do with it?

oh yes, i'm using the latest firmware and repetier-host -
any ideas?

satoer
Posts: 436
Joined: Mon Oct 01, 2012 8:00 pm
Location: Netherlands

Post by satoer »

Have you adjusted the pots on the stepper motor drivers?
My Felix 1.5 printed designs on Thingiverse
E3D V6 Hot end upgrade for your Felix
Tweezer bracket for your Felix
Led bar upgrade for your Felix

gobi
Posts: 52
Joined: Sun Sep 09, 2012 1:05 pm
Location: Hungary

Post by gobi »

uhm... no. where are they located? on the bottom of the motors?
wait a second. on the chips above the power supply?

satoer
Posts: 436
Joined: Mon Oct 01, 2012 8:00 pm
Location: Netherlands

Post by satoer »

My Felix 1.5 printed designs on Thingiverse
E3D V6 Hot end upgrade for your Felix
Tweezer bracket for your Felix
Led bar upgrade for your Felix

Post Reply